Dobbeltmordene: Peter Bangs Vej og Køge Bugt


De mærkelige checks i 1948?


Citat Webansvarlig Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".
Peter Bangs Vej ..... Dines Bogø ..... Køge Bugt


I sagen "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej" skrev medierne meget om, at Vilhelm Jacobsen måtte have udstedt en check på 8.500 kr.

Dobbeltmordene - Peter Bangs Vej & Køge Bugt
Checktalon til check nr. 51. Også kaldet stubben, der sidder tilbage, når har revet checken ud af heftet. Checken blev aldrig forsøgt indløst.

Dobbeltmordene - Peter Bangs Vej & Køge Bugt
Check nr. 52 manglede også. Det stod, som man kan se, intet på stubben. Denne check blev heller aldrig forsøgt indløst.

Hvis Vilhelm Jacobsen havde sat to skråstreger hen over de udstedte checks betød det, at modtager skulle indløse dem via sit pengeinstitut.

Dermed ville man være i stand til at finde den person, der havde hævet beløbet eller indsat det på en konto.

En bank ville aldrig udbetale kontanter på en "krydset check", undtagen man præcis kendte identitet på personen, der fik penge udbetalt.


På bagsiden af checken ville kassereren skrive relevante oplysninger samt stemple med bankens navn og kasseidentitet.Følger man teorien om, at de to personer, der hentede Vilhelm Jacobsen op i lejligheden, var søfyrbøder Anders K. Jørgensen og skibsfører, dykker Hjalmar Olsen, passer det fint med at der var check involveret.

Fra politiets rapporter ved man, at Anders Jørgensen ved flere lejligheder havde forsøgt, at indløse falske eller dækningsløse check. Hjalmar Olsen havde forsøgt, at indløse en check, der ikke var dækning for.

Forsøgte Vilhelm Jacobsen, at betale for sit liv med 1 kg guld? Man skulle jo dele og var det derfor, at der blev udstedt to checks?

Kender man fra andre sager noget med et beløb på 17.000 kr.?

Gestapo stormede den villa i Gentofte, hvor lederen af Dansk/Polsk efterretningstjeneste boede med sin hustru. De dræbte Lone og Lucjan Maslocha den 3. januar 1945 og ransagede villaen overfladisk. De havde andre på listen, der skulle anholdes samme nat.

På loftet havde Lucjan skjult ½ kg guld og 17.000 kr. i 500 kr. sedler, som Gestapo ikke fandt.

Hvor fra havde han penge og guld? Guldet var fra London og hentet af organisationen i Malmø. Organisationens kassemester, cykelhandler Henry Hansen havde fået vekslet 1 kg guld i et nærliggende illegalt "valutavekelbuereau". Det var sket det sædvanlige sted, nemlig skråt over for cykelhandlerens forretning i English House på Nørre Voldgade 19.Jamen, det kan være tilfældigt, at beløbet lige var på 8.500 kr. NEJ.

Søfyrbøder Anders Jørgensen forsøgte forgæves at hæve en falsk check i april 1948. Beløbet på den falske check var på 4.250 kr. Det er nok tilfældigt, vil enkelte stadig påstå, at det præcis er 1/2 af det beløb, der stod på Jacobsens checktalon?.

Dobbeltmordene - Peter Bangs Vej & Køge Bugt
Politiet fortalte medierne om den anden check på de 4.250 kr., men ikke noget, som man beskæftigede sig videre med.

Som det fremgår af artiklen mente Frederiksberg Politi bestemt heller ikke, at der var en forbindelse mellem de to Dobbeltmord i 1948. Ingen grund til at grave mere i det, da man derved risikerede, at komme for tæt på en opklaring.

Anders Jørgensen, der havde tilstået Dobbeltmordet i Køge Bugt og talt særdeles meget om begivenhederne på Peter Bangs Vej, blev pludselig påfaldende tavs. Kun få gange i de næste 20 år omtalte han Peter Bangs Vej og det var ikke til politiet.Politiet, pressen og forfattere er fremkommet med forskellige forklaringer på de manglende checks, der aldrig blev indløst. Vil man normalt udskrive en check på et skævt beløb?. Ja til et bestemt formål.

Vil man undlade, at skrive et beløb i checktalon. Ja, hvis beløbet er mage til det foregående og man har travlt.

Hvad kunne man købe for 2 x 8.500 kr. i 1948?

En 1 kg guldbarre kostede under og efter besættelsen præcis 17.000 kr. i mellemhandlerpris.

Normalt kunne man ikke handle med guld uden Nationalbankens tilladelse, men der var så meget man ikke off. kunne i den tid.


Penge til Frihedsbevægelsen Lone & Lucjan Maslocha ..... Dines Bogø ..... E-Bog: Carl Mogensen E-Bog: Dræbt af Gestapo